Πατατοσαλάτα με κρεμμυδάκι, κάπαρη και dressing μουσταρδομαγιονέζας

Υλικά (Για 2 μερίδες) :
  • 4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Μισή πορτοκαλί πιπεριά
  •  1 πρέζα μαϊντανό
  • 1 πρέζα άνηθο
  • Κάπαρη
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

   Για τη Σως:

  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σκόρδο

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις βράζουμε μαζί με την φλούδα για περίπου 35-40 λεπτά( ελέγχουμε τακτικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες) 

*Tip: Η φλούδα της πατάτας έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα θρεπτικά συστατικά της κατά το βράσιμο.

  • Μόλις έχουν βράσει ικανοποιητικά, της τοποθετούμε κατευθείαν σε κρύο νερό και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβουμε επίσης την πράσινη, τη κόκκινη και την πορτοκαλί πιπεριά σε μικρές λωρίδες ή κομματάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.
  • Και τέλος σε ένα μικρό βαζάκι προετοιμάζουμε τη σως μας ανακατεύοντας την μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το λάδι.

Για το σερβίρισμα:

  • Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε αρχικά τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μας.
  • Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Ανακατεύουμε ξανά τη σως στο μικρό βαζάκι και την αδειάζουμε στην σαλάτα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!

   (Μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα μαϊντανό για γαρνιτούρα κατά το σερβίρισμα)


Έξτρα tip:Τις πατάτες πρέπει να τις τοποθετήσετε στην κατσαρόλα όσο το νερό είναι ακόμα κρύο, ώστε να μαλακώσουν.

Δημοσιεύτηκε από τον newhealthierlifestyle

We promote a Healthier lifestyle. -Personal Training -Nutritional support -Weekly posts -Workshops

Σχολιάστε