Υλικά (Για 2 μερίδες) :
- 4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- Μισή κόκκινη πιπεριά
- Μισή πορτοκαλί πιπεριά
- 1 πρέζα μαϊντανό
- 1 πρέζα άνηθο
- Κάπαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη Σως:
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σκόρδο
Μέθοδος εκτέλεσης:
- Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις βράζουμε μαζί με την φλούδα για περίπου 35-40 λεπτά( ελέγχουμε τακτικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες)
*Tip: Η φλούδα της πατάτας έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα θρεπτικά συστατικά της κατά το βράσιμο.
- Μόλις έχουν βράσει ικανοποιητικά, της τοποθετούμε κατευθείαν σε κρύο νερό και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας.
- Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε επίσης την πράσινη, τη κόκκινη και την πορτοκαλί πιπεριά σε μικρές λωρίδες ή κομματάκια.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.
- Και τέλος σε ένα μικρό βαζάκι προετοιμάζουμε τη σως μας ανακατεύοντας την μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το λάδι.
Για το σερβίρισμα:
- Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε αρχικά τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μας.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε ξανά τη σως στο μικρό βαζάκι και την αδειάζουμε στην σαλάτα μας.
- Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
(Μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα μαϊντανό για γαρνιτούρα κατά το σερβίρισμα)
Έξτρα tip:Τις πατάτες πρέπει να τις τοποθετήσετε στην κατσαρόλα όσο το νερό είναι ακόμα κρύο, ώστε να μαλακώσουν.

